måndag 30 april 2012

Springtime

Med bländande solsken, stegrande temperatur & pulserande knoppar förstår jag varför Ronja Rövardotter varje år utbrast i ett glädjefyllt vårskrik. Istället för skrika gladlynt fångade jag vårens faktum på en soldränkt uteservering i glatt sällskap. Lagom till "eftermiddagskaffet" stationerar jag mig på hemmets rofyllda balkong där solen tittar fram om några minuter. Väderleksrapporten för kvällen ser ut att fortsätta i samma soliga ton. Vänner, middag, kvällssol & maximerade vårkänslor ska omfamna kvällen med stämningsfyllda skål i fruktbål. Glad Valborg allesammans!
 Foton: M-Stoltz

söndag 29 april 2012

Cocktails & Mingle

I sällskap av ett gäng goda & glada vänner festade vi igår loss bland fruktiga drinkar & en välsmakande buffé. Den nya mat & köksdelen lever sannerligen upp till våra förväntningar, & lite till. En rymlig del som lämpar sig ypperlig för minglande tillställningar i goda vänners lag. Buffén beställde vi från eminenta cateringfirman Nians. Vackra uppläggningar, färska råvaror & förstklassiga smaker levererades hem till dörren precis innan gästernas ankomst. Ett extra plus & tack till Linus kusin tillika bartender, som bistod med superba drinkblandningar under kvällen. 

Foton: M-Stoltz

lördag 28 april 2012

Reseexperten tipsar: Gör semestern till ett äventyr – Besök Normandiet & Bretagne!


På den franska Atlantkustens nordvästra spets finner vi de spännande regionerna Normandiet och Bretagne – där semestern blir till ett äventyr ut över det vanliga! Normandiet är den mest kända av de två, mycket på grund av den berömda landstigningen under Andra Världskrigets D-dag. I dag är Normandiet en region som bjuder på stora breda sandstränder och charmiga kuststäder som bl.a. Honfleur och Deauville. Men den kanske mest fascinerande är nog ändå Mont-Saint-Michel alldeles på gränsen till Bretagne, vars enastående placering och historia gjort att vi har att göra med Frankrikes näst mest besökta attraktion efter Paris! Här bör man tillbringa några nätter och varför inte ta in på La Mére Poulard och njuta av den världsberömda omelett som tillagas precis som i gamla dagar, över en eldstad. På La Mére Poulard bor man två personer i dubbelrum för 1.805 kr per natt.
Bretagne som ligger sydväst om Normandiet är ingen stor region med sina 34.000 km² men då kusten är extremt varierande med vikar, bukter och kuperat landskap tar det sina lilla tid att ta sig runt. Inlandet bjuder på skog och berg vilket ger fina möjligheter för aktiva utflykter till fots eller på en cykel.  Att hyra en bil under sin vistelse är i stort sett ett måste för att få ut maximalt av sin vistelse, så länge man inte väljer att köra i egen bil vill säga... Notera avståndet från Malmö på ca. 1700 km gör det till en överkomlig tur i egen bil. Bretagne är i våra dagar en förhållandevis outforskad region och del av Frankrike vilket inbjuder till en pittoresk vistelse i äventyrliga omgivningar. Längs den dramatiska kusten där Atlantens mäktiga storhet ständigt gör sig närvarande finner man flera spännande städer och fiskeläge.
Förutom huvudstaden Rennes som med sina drygt 200.000 invånare trots allt är Frankrikes 11:e största stad finner vi stämningsfulla städer som Carantec – med sina många öar, fina sandstränder och möjlighet att utöva vattensport. Staden är ett fint val för badglada barnfamiljer och Goelia Résidence med fina lägenheter och tillgång till pool det perfekta valet av boende. Allt efter familjens storlek finns det två, tre och fyrarumslägenheter för upp till 8 personer. Priserna varierar beroende på säsongen och storlek på lägenhet men bokas alltid på veckobasis lördag – lördag med fast veckopris.
Med fokus på en historisk och spännande stadskärna är Dinan ett utmärkt val och stadens antika stadsdel bjuder på hela 71 historiska monument! Dessutom har staden varit kuliss i för flera filmer, inte minst storfilmen Armageddon med bl.a. Bruce Willis, där man ser asteroiden flyga över Frankrike innan den kraschar i Paris. Just Dinan är en utmärkt utgångspunkt för en vistelse i Bretagne och som grädde på moset kan vi rekommendera det stämningsfulla lilla hotellet Arvor mitt i det historiska centrum. Hotellet och dess rum är inredd i en välskött antik stil där värden Maxime och hans fru står för den dagliga driften. Under senvåren och hela sommaren bor man två personer i ett dubbelrum för 1.070 kr. per natt inklusive frukost.

/ Marcus Stoltz
marcus
 @in-italia.se
040-60 60 499


fredag 27 april 2012

Stylish luxury

Svartvita bilder, vackra böcker, dekorativa rosor & blusar med glitter. Bildgodis fyllt av detaljrikedom - jag dubbelgillar! Trevlig helg allesammans!
Bilder: Pinterest

torsdag 26 april 2012

Dagens detalj

På kafèet "Lite off coffee shop" på Davidshallstorg smakar inte bara kaffet ljuvligt, man blir även underhållen av en proffsig skumkonst som får fikastunden att bli allt annat än ordinär. Kan även rekommendera deras enastående cupcakes som är extremt svåra att motstå när sötsuget hälsar på.
Foto: M-Stoltz

onsdag 25 april 2012

Eccentric Design

Förra veckans utsökta söndagsmiddag dinerades hemma hos ett par vänner på gamla väster. Ett hem som tveklöst satte avtryck i min detaljbibel. Om den vedertagna boxen gällande inredning är fyrkantig vill jag påstå att inredningen i detta hem är runt. Häftigt, vågat, galet och fyllt av både känsla & designkärlek. Den enorma tavlan i matsalen vakar med säker blick i kulissen medan blomkrukan ovanför matbordet hänger upp och ner. Bisarrt? Nej, snarare underbart!
Foton: M-Stoltz

tisdag 24 april 2012

To refuel

Tidigare var jag en fena på att schemalägga kvällspromenader i naturskön miljö, något som jag tyvärr blivit betydligt sämre på idag. Promenader för mig blir som pausmusik för hjärnan. En anhalt där nytt bränsle inhämtas. Den angenäma temperatur som råder under pågående årstid motarbetar tacksamt nog alla slag av bortförklaringar. I skrivande stund är jag därför 101% redo för att damma av skorna & bejaka motionens dignitet. Ska slänga ett granskande öga på detta inlägg om exakt en vecka & se ifall mitt löfte planterats med framgång eller inte.

More syndrome

På tal om njutbara stunder på balkongen bjuds det här på en bildskön buffé med smak av sommar. På uppdrag av Ikea såg Frida Ramstedt & Bodil Bergkvist till att styla denna rofyllda oas några våningsplan upp. Med hjälp av Ikeas produkter har de bevisligen lyckats frambringa känslan av ljuvaste balkonghäng trots de blygsamma kvadratmetrarna. Jag ger tjejerna 10 bloggsolar av 10 möjliga!

måndag 23 april 2012

Sunny Balcony

Hårt jobb lönar sig brukar det heta. Ett mantra som jag skriver under på även denna gång. Efter helgens städrace skiner balkogen i takt med solen. Ett faktum som firades över några bubblande skål i kvällssolen. Som en extra fräschör fick en blomstrande Hortensia sätta lite extra glans i ena hörnet. Balkongen är inte den största, men ack så underbar & uppskattad den är ändå! I veckan ska det uppfällbara lilla bordet målas svart då jag vill att bordet ska införlivas mer med räcket. Hur det blir får bildbevisen skvallra om när allt är klart.
Foton: M-Stoltz

söndag 22 april 2012

Cleaning

Under lördagens soliga eftermiddagstimmar tog jag tillfället i akt & rengjorde vår kära balkong. Skrubba, putsa, borsta & putsa lite till. När solens starka strålar gästar fönsterpartierna allt oftare är det omöjligt att undgå rutornas missnöje efter vinterns hårda vindar. Städstunden på balkongen visade sig bli ett sant nöje detta år. Parken nedanför var full av sprudlande människor som gottade sig under vårsolens sköna sken. En stämning som smittade av sig på mitt aktiva arbete på våning tre. Hur jag belönade mig själv efter arbetet ska ni alldeles snart få se!
Foto: M-Stoltz

lördag 21 april 2012

Smashing Omelette

Favoriten som får smaklökarna att göra dubbla frivolter om helgmorgnarna är utan konkurrens den fullgoda omeletten. Efter veckan som gått gömmer där sig oftast en rad kvarglömda matvaror i kylskåpet som gör sig exemplariskt i en omelett. Lök, svamp, ost, skinka, bacon, broccoli, tonfisk eller t.o.m. köttfärs är några exempel på passande innehåll. Lördagen till ära toppades dagens omelett med avokado & några dekorativa droppar av söt balsamico. Som en extra fördel är det alltid lika spännande när första tuggan ska avnjutas, ingen omelett är ju den andra lik, vare sig det gäller utseende eller smak!  
Foton: M-Stoltz

fredag 20 april 2012

Fruit del mar

Helgens ankomst skall strax infiras med bubbel & havets läckerheter. Kräftor, räkor, brytbröd, paj, ost, aioli & diverse andra tillbehör ska i kväll få mätta våra magar. Men först, en stunds relax i balkongens ljuva kvällssol. Trevlig helg allesammans! 

torsdag 19 april 2012

Beige Luxury

Med tanke på dagens strålande väder & ljumna temperatur känns det optimalt att rikta fokus mot de ljuva pastellerna. Som vanligt skiner passionen för en viss färgskala igenom både i hem & garderob. Dagens inspiration inhämtade jag från den detaljrika sidan The Coveteur där Lauren Conrad bjöd in till visning. Ett extra långt öga kastade jag på bild nummer två där en dekorativ spegel omvandlats till bricka. Me like!
Bilder: The Coveteur

onsdag 18 april 2012

Details

Glädjen & inspirationen kring den nya köks & matsalsdelen har tveklöst spillt över på detaljerna. Nya idéer med tillhörande dekorationer tar ut sin rätt i de flesta hörn. Idag fick den stora silverbrickan från Ilva lyfta upp ett fång nyinköpta tulpaner i sällskap med ljuslyktorna från Zara home & det aromfyllda doftljuset från Inreda utreda.
Foto: M-Stoltz

tisdag 17 april 2012

Soup of the day

Om söndagarna brukar Ica Maxi få sig ett entusiastiskt besök utav oss. Dagen då vi båda har tid att tillsammans inhandla matvaror inför veckans olika kvällsmål. Underbart att spinna runt bland alla aptitretande hyllor & låta idéerna om passande maträtter visa sig i sitt rätta forum. Söndagens kvällsmål bestod av en saffranskryddad fisksoppa med lax & torsk. En välsmakande soppa med krångelfritt recept från Tasteline. (Receptet nedan är beräknat på 4 personer.) Till förrätt blev det kokta rödbetor med fetaost, Machésallad, olivolja & flingsalt. Delicious!
1. Skär fisken i 3 cm kuber.
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.

Servera soppan varm tillsammans med en bit bröd.

Foton: M-Stoltz