onsdag 27 februari 2013

Today's point of view

Dagens verklighet består av dunderförkylning & nya bärande balkar på nedanplan. Hur jag än vänder & vrider på förkylningen kan den omöjligt bli mer inspirerande än detta osexiga stilleben. Renoveringen däremot! Så länge ovanvåningen förblir byggfri är verktygen mer än välkomna att härja på nedanplan. Bygget går framåt. Sakta enligt min värld. Hyggligt enligt hantverkarna. Vem som har rätt? Only the stars can tell.. Bra resultat blir det i alla fall!
# Stoltzmalin

tisdag 26 februari 2013

Bedroom Ideas

För tillfället navigerar jag i inspirationsdjungeln & trillar titt som tätt över vackra bilder på toppsnygga lösningar. Jag går igenom rum för rum & filtrerar ut det bästa till min överhettade inspirationsmapp. Att inreda ett helt hus är en utmaning, & en extremt rolig sådan! Just nu är det full fokus på ovanvåningen medan nedanvåningen ligger på operationsbordet. Senaste bildfynden sprudlar av fräscha jordtoner & ljuvaste duvblått från H&M Home. Färger som passar fin-fint i sovrummets fridfulla vrå.
Bilder: HM Home

måndag 25 februari 2013

Dressingroom

I helgen har alldeles för mycket kläder plockats upp & placerats i sitt nya hem. Jag trodde att jag rensat, men Nej! Efter alla dessa lådor inser jag att rensningen inte ens börjat! Absolut ett lyxproblem & en väckarklocka för shoppingglädjen. Trots detta faktum har vi efter helgens jobb fått ordning på vår klädförvaring & känner oss maximalt nöjda med de lösningar vi klurat ut. Förvaring är en sådan del som måste ta sin plats samtidigt som den helst inte får synas. Med ett undantag bör tilläggas! Dressingroomet givetvis! Förvaringens egna guldgruva! Vad jag inspirerats av till mitt nya dressingroom ser ni här. (Sista bilden gissar jag att de flesta känner igen. Yes, Carries hyllade dressingroom i SATC.)
> Mörkt golv möter mjuk & ljus matta
> Platsbyggda garderober för en lyxigare känsla
> Plats för sminkbord eller fristående byrå
> Divan eller pall när klädvalen tar tid
> Vacker taklampa eller kristallkrona
>  Detaljer! Ramar, speglar, förvaringsboxar mm.

fredag 22 februari 2013

The First Details

De första detaljerna i det färdigställda TV-rummet på ovanvåningen är på plats! Behöver jag säga att jag svävar på rosa fluffiga moln.. Varenda timme av helgen är vigd åt att gulla med vår nya kärlek! Hemmafix med uppackning, städning & garderobsbygge i mitt nya dressingroom står på schemat.  Ååh så skönt det ska bli att få ordning på alla attiraljer!
 Foton: M-Stoltz

torsdag 21 februari 2013

Highlights Of The Week

> När man är köks-lös blir det födelsedagsfrukost på kafé istället! Grattis igen min drömprins!
> Jag fångade ett efterlängtat solljus från bilen & trodde bestämt att våren stod för dörren.
> En dag senare blev skosulorna varse om att så vår inte fallet.. Dock återvände hoppet lagom till
   prinsens födelsedag! Förhoppningsvis dansade snön sin sista vals här om dagen..

Som grädde på moset sov vi igår vår första natt i huset! Hallelujah Moment! Ett litet bildbevis kommer, det lovar jag!

onsdag 20 februari 2013

Checklist - Wedding Planning

Ni som går i bröllopsplaner gör rätt i att slänga ett granskande öga på denna checklista. Jag satte ihop listan i början av vår planering & kan lova att den hjälpt oss mycket. Dessutom är det befriande skönt varje gång man sätter ett kryss över avklarad punkt! Punkterna kommer inte i någon särskild ordning & listan är heller inte komplett. Alla har vi ju våra egna listor med personliga inslag. Stolparna enligt nedan tror jag dock är en bra början för de allra flesta!

måndag 18 februari 2013

Summer In Mind

Efter dagens busväder känns det ytterst passande att grotta ner sig i datorns sommaralbum & drömma sig bort till den ljusare årstiden. Jag fäster blicken i bilderna från denna magiska Julikväll & inser kvickt att längtan efter sommaren nu har förvärrats 10 gånger!
Foton: M-Stoltz

söndag 17 februari 2013

New Check In

Vårt mobila leverne fortsätter sin turné(!) Vi har i helgen checkat in på ett nytt gästvänligt resort, hos inga mindre än mina kära svärföräldrar. Även här blir vi bortskämda med hemmalagad husmanskost, frukostbufféer & nu senast en kvällskaffe framför brasan med bloggen i knäet. Trots dessa lyxiga övernattningar hos våra fina familjer börjar längtan efter premiärnatten i huset lysa allt starkare på önskelistan. Väl inne i huset blir det sedan till att välkomna byggstoft & borrmaskiner till vardagslivet. Dessa levande inventarier med skråliga röster & charmlöst yttre.. De mentala förberedelserna ligger i hårdträning just nu!
Foton: M-Stoltz

lördag 16 februari 2013

Laundry Luxury

Jag stillar min längtan till inflytten via inspirationsinhämtning från källare till vind. Att få en egen tvättstuga & inreda den med maximal funktion & trivsam klang ska bli en trevlig utmaning. De flesta kök/bad-återförsäljare erbjuder en hel del kreativa lösningar till detta område. Nedan ser ni några utav de lösningar jag sparat ner för en närmare granskning. Extra plus till följande:
> Upphöjd tvättmaskin & torktumlare
> Bänkskiva med vask & generös avställningsyta
> Hyllor & skåp för ordningens skull
> Kakel & klinker på väggar & golv
> Matta i plast som mjukar upp det sterila.
Bild: HTH
Bilder: Vedum
Bild: Kvik

fredag 15 februari 2013

Stina tipsar - Bargömma

Det är med stor entusiasm som jag gör mitt första inlägg som gästskribent här på bloggen! Jag ser fram emot att, ett par gånger per månad, få möjligheten att ge er kreativa idéer till enkla och unika inredningsprojekt. Jag brinner själv för att hitta och göra om saker och ting så det får min egen touch och hoppas kunna inspirera er till att göra detsamma!
  Ibland kan inredningen i nybyggda, eller nyrenoverade hem kännas lite stel. Många gånger tror jag att det beror på att man oftast också inreder med enbart nya möbler, tavlor och accessoarer. Att titta sig runt bland loppisar och antikaffärer och lägga till något av äldre karaktär till inredningen kan bli en riktig vinstlott. Byrån (det som också är vårt barskåp) hittade jag av en händelse i en av många second hand butiker i Malmö. Vi var ute efter en möbel av denna form då det behövdes ett uppbrott mellan köksdelen och läshörnan i den öppna planlösningen. När möbeln väl var på plats kom den pirrande lyckokänsla av hur rätt den var och tanken på att måla om den var som bortblåst. Känslan av att hitta rätt, och att dessutom göra det till fyndpris (375 kr) lever jag på tills jag hittat något nytt att göra om eller rusta upp!
Text & Bild: Stina Larsson

torsdag 14 februari 2013

Gästskribent!

Denna pärla känner många av er säkert igen! Jajamen, min fina tärna från bröllopet! Stina är en fena på att fiska hem vackra möbler & detaljer från diverse loppishav. Därefter har hon en förmåga (och inte minst tålamod) att rusta upp fyndet så att resultatet blir som nytt, trots att det genuina i möbelns historia lever kvar i finishen. Personligen är jag inte lika flitig inom detta område.. Hur det blev när jag försökte mig på en restaurering av ett stackars skåp som Stina hjälpt mig hitta kan ni läsa HÄR. Storyn talar sitt tydliga språk.. Jag har därför bjudit in min kära vän som gästskribent på bloggen så att även ni läsare får ta del av Stinas kreativa tips, framförallt när det gäller lösningar på hur gammalt blir till nytt! Håll utkik, i morgon sjösätts hennes första inlägg. Därefter kan ni räkna med att Stina dyker upp mellan 1-2 gånger/månad.

onsdag 13 februari 2013

Quality Time

Att invänta inflytt i sitt nya hem har sina fördelar. Smarriga middagar & kvalitetstid hos föräldrarna har blivit vardagsmat dessa dagar. Minnena från tiden då man bodde hemma kommer tillbaka både i form av rutiner, middagstider & mysigt familjehäng till en bra film i soffan. Från lillbrorsans Citylya till "Pensionat Paradis" nere i Ystad. Det kallar jag förstklassiga mellanboende! 

tisdag 12 februari 2013

Time Flies

Igår var det redan dags att fira första halvåret som gifta! Bortsett från årstiden & allt vi hunnit åstadkomma sen i somras känns bröllopsdagen bara någon månad bort. Minnena från denna kärlekens dag ligger färskt på näthinnan & värmer hjärtat gott om dagarna. Tiden går onekligen fort när man är kär!

måndag 11 februari 2013

Face Favorites

När vinterkylan biter tag i ansiktet ger jag kinderna lite extra kärlek via dunderkrämer & uppfriskande ansiktsvatten. På tronen i badrumsskåpet placerar jag dessa två favoriter; dag & nattkräm i ett från Comfort Zone som min kära ansiktsterapeuft på Len Hud tipsat om. Den är himmelsk för ett vintertrött ansikte! Produkt nummer två har faktiskt min kära make introducerat för mig. Rosenvatten från Marja Entrich med lysande effekt. Det får bli veckans första tips!
Foton: M-Stoltz

söndag 10 februari 2013

Bubbles, Food & Comedy

Vårt boende i kollektiv ser ut att bestå även under kommande vecka. Men vad gör det när man omges av härliga människor & trevliga upptåg! I lördags invigdes helgen med bubblande skål & Afternoon Tea på favoritstället Hotell Renaissance. Ni har väl inte missat att hotellet blev framröstat som etta i Sveriges lyxkategori på Tripadvisor! Jag är den första att skriva under på utmärkelsen då stället är en proffsigt slipad diamant & en stolthet för Malmös hotell & Restaurangliv! På kvällen riktade vi klackarna mot en hejdundrandes skrattfest i Lund där roligaste Johan Glans briljerade på scen. 10 poäng till Sveriges roligaste komiker om man frågar mig! Och stort tack till fina vännerna Lina & Thomas som styrde upp den humoristiska kvällen med stjärnglans! Mini-burgarna på det gedigna tapas bordet innan showen går raka vägen till receptboken!
Foton: M-Stoltz

fredag 8 februari 2013

Kitchen Creation

Jag kan gladeligen meddela att vi nu endast är ett knapptryck bort från beställningen av vårt nya kök till huset! Vi har djupdykt i allehanda kökskataloger & skissat med förstoringsglas på detaljer. En hel del köksleverantörer har fått visa prov på kreativitet & nytänkande lösningar. Det verkliga resultatet efter all research & inspirationsspaning till drömköket ska bli ett sant nöje att välkomna. Som en vernissage i sitt eget hem! När man bestämmer sig för att bygga ett kök från grunden är det en god idé att ha visions-bilden uppmålad i huvudet. Och som vi alla vet så målas inte lyckade konstverk av sig själv, och framförallt inte fort. Eftertanke, inspiration, målbild, syfte, stil & funktion är bara några utav många beståndsdelar som kräver tid & hjärngympa för att de rätta besluten ska kunna klubbas. Köksmappen som burit upp alla inspirationsbilder är för närvarande överhettad av entusiasm & råsnygga lösningar. Tänkte därför släppa ut några godbitar som tillfört ett eller annat tips i skapandet mot målet. Minimalistiskt? -Absolut, med poängtering på personlighet & hemtrevnad!
 Bild 1-2: Bulthaup, Bild 3-4 HTH, Bild 5-6: Siematic

torsdag 7 februari 2013

Insta-moments x 2

Två av höjdpunkterna från senaste dygnet går i matens tecken; Lill-lördag på Lemongrass med kärleken, & Rebecka-lunch på Spot med update-marathon. Slutsats: Tack & lov för mobilbilder när lins-livet ligger nerbäddat i en flyttkartong!

Har fått en hel del frågor ifall jag Twittrar eller använder Instagram. Inget Twitter för min del men absolut Instagram, bildtokig som man är! Ni hittar mig på stoltzmalin.

onsdag 6 februari 2013

Words of Wisdom

Alla dessa värdefulla ordtavlor som florerar i cyberspace är perfekta motiv att skriva ut på ett kvalitativt papper & rama in. Skapa därefter en tavelvägg med favoriterna & låt dem glänsa i olika färg & form. Addera gärna passande porträtt eller naturbilder för en mer levande helhet. Personligt, snyggt & tänkvärt! Dagens ord till samlingen tackar jag två av världens främsta modedesigners för; YSL & Chanel!

måndag 4 februari 2013

Reflection

Hösten 2006 flyttade jag till Malmö & invigde då min första egna lägenhet. En sekelskifteslägenhet med två rum på bästa City-läge, gemytliga & underbara Davidshall! I samma lägenhet huserar lustigt nog min kära lillebror idag. Med tanke på att huset ännu inte går att bo i så lånar vi husrum under brorsans tak några dagar. När jag spatserade hem mot den gamla adressen i eftermiddags gick det upp för mig att lägenheten på Davidshall inte enbart blev min första lägenhet, den blir nu även min sista! (Om man ser till denna tidsepok i livet.) Tillsammans har vi även hunnit bocka av en adress på havsnära Dockan & nu senast i stuckaturparadiset Rörsjöstaden. Tre vitt skilda områden med lika separerad charm. Summeringen efter boendet på dessa olika adresser är väldigt enkel, vilken jag också viskade till Linus innan läggdags igår. "Hem kan vara en plats var som helst, så länge jag är där med dig."