måndag 30 september 2013

Insta moments

Senaste dagarnas Instagram-uppdatering har bestått av en blandad kompott händelser såsom:
> Tidig morgon med flyget mot huvudkontoret i Stockholm. Ett vackert flygväder, minst sagt!
> Badrumsinspiration deluxe. Vi är i full gång med ritningen till badrum nummer två!
> Magen & bebisen har tillväxt tävling. Det går i en rykande fart framåt!
> Tjejmiddag med underbara vänner. Denna gång med Anna på besök från huvudstaden!
#stoltzmalin

söndag 29 september 2013

Let's do the Powerwalk

Så var höstens power-skor till power-walken inköpta. Med experthjälp från min fina vän Caroline kände jag sann kärlek i ett par pigga Nike från Stadium. Inom deras löparkollektion finns där en massa färgglada varianter att välja bland. Mitt val landade på dessa rosa & sköna stjärnskott som kommer stega många härliga mil med mig i höstluften. 
Bild 1: Malin Stoltz. Bild 2: via Stadium

lördag 28 september 2013

Sweet Function

Efter en hel del fina tips & råd från vänner och bekanta har vi nu en bra insikt i det mesta vad gäller startkit till bebisen. Förutom alla nödvändiga grejor har vi även kikat på de produkter som förenklar allt praktiskt i vardagen. Två av favorittipsen ser ni här nedan. En ursöt Mosekorg och ett praktiskt Babynest från Bonti.se. Med tanke på stentrappan mellan de olika planen i vårt hus känns det tryggt och bra att färda bebisen i korgen istället för i famnen då det blir en hel del vändor där emellan. Dessutom är det en perfekt plats att lägga knytet när man t.ex. tvättar eller lagar mat. Även Babynestet har många utav våra vänner pratat helhjärtat om då detta blir som en bärbar madrass som man kan flytta runt mellan både vagn, säng och soffa, utan att behöva väcka knytet då den sover sött.
Bilder: Via Bonti.se

torsdag 26 september 2013

The Coffee Corner

Under köksbygget växte denna lilla hörna fram vid fönstret. Till en början var fönsterkarmen enligt mina ögon ett funktionslöst utrymme då fönstret är lägre än köksbänkens höjd. Efter att ha laborerat med hjärnans kreativa halva fram och tillbaka växte tillslut det självklara fram; utrymmet var som gjort för en kaffehörna där Nespresso-maskinen förenade design & funktion! Plötsligt kom den låga fönsterkarmen till nytta då den på ett fiffigt vis avgränsar kaffehörnan från arbetsytan på bänkskivan. Tummen upp för kreativa lösningar som ibland måste ta lite tid för att hinna marineras!

Vad ni ser på bilderna är följande: Kaffemaskin; Nespresso, ställ till kaffekapslar Nespresso, Knivställ Global, Citruspress AlessiSodastream, vägglampor AJ av Arne Jacobsen
Foton: Malin Stoltz

onsdag 25 september 2013

Moments with Instagram

När systemkameran ligger på laddning får mobilkameran föreviga diverse ögonblick istället. På min Instagram #stoltzmalin blinkar det till med jämna mellanrum. En liten vardagslogg med blandat innehåll såsom:
> Ett nyfunnet trädgårdsfynd
> Fina fötter inför helgen
> En trevlig lunch
> Kulturell lyx på Malmö Opera. (Höstens föreställning, Miss Saigon är väl värd att se!)
#stoltzmalin

tisdag 24 september 2013

Week 25

Så var vecka 25 ett faktum liksom 60% av graviditetens gång! Månaderna som gravid rullar på fint, precis som lilla bebisen inne i magen. Jag njuter för fullt av denna tid & är tacksam över att jag mår så bra som jag gör. Varje dag fascineras jag av kroppens ofattbara funktion & allt som den skapar där inne. Helt otroligt och överväldigande. Och för varje dag blir längtan efter första mötet med vår nya familjemedlem mer och mer påtaglig. Tänk att man redan kan vara så fäst vid en människa man ännu inte ens träffat! 
Psst. Resårkjolen kommer från Indiska som för övrigt har en massa fina varianter som passar oss med växande mage!

måndag 23 september 2013

Beautiful Lilies

Det finns inte mycket som spetsar till fräschören såsom ett vackert fång snittblommor. Liljor eller rosor är sorter som jag aldrig tröttnar på, oavsett årstid. Det bästa med just Liljor är att de håller hela veckan lång, och oftast längre om man byter vatten och plockar av de blad som gett vika. På bilden nedan stoltserar den tre-armade ljusstaken i mässing som tidigare förgyllt middagsbordet hemma hos min farmor och farfar. Affektionsvärdet som gamla grejor besitter kan de nyinköpta detaljerna aldrig konkurrera ut.
Foto: Malin Stoltz

söndag 22 september 2013

Golden Green Olives

Bästa tilltugget till bubbel (eller till en alkoholfri lemonade i mitt fall) är min mammas inlagda oliver. Himmelskt goda med smaker som bara mamma lyckas bemästra. Serverades i tjusig skål från dekorativa Jelly Bean. På frågan om jag längtar efter att skåla i ett par riktigt smakrika bubblor är svaret ett sjungande, -Jaa!
Foton: Malin Stoltz

lördag 21 september 2013

Food & Friends

Ett likhetstecken mellan helg och fylld kyld är snarare regel än undantag i vårt hem. En massa gott som dukar upp för kreativitet och spontanitet i köket skapar den där mysiga känslan av helg. Framåt kvällen hoppas vi att smaklökarna når sin topp vid middagsbordet. Då kommer nämligen våra underbara vänner Carro, Henke & deras lilla Esther på besök, som härligt nog bor i grannskapet bara några hus bort. En smarrig middag är de väl värda, och smakerna står min kära man & förbereder redan nu!
Foton: Malin Stoltz

torsdag 19 september 2013

By Joseph Frank

Har man införskaffat sig ett marmorbord är bordsunderlägg ett hett tips, och ett nödvändigt sådant. Då marmorn består av öppna porer slinker vätska lätt igenom och skapar därav missfärgningar i stenen som blir extremt svåra (om ens möjliga) att få bort. Vatten är väl ingen större fara men när det kommer till rödvin eller andra drycker innehållande syra är problemet ett faktum. Givetvis bibehåller vi gärna bordet fläckfritt vilket förklarar min senaste beställning från en av alla favoriter, Svenskt Tenn. Runda små bordsunderlägg med mönster från Josef Franks färgstarka textilier klickades nyligen hem. Då inredningen i vårt hem gärna landar i den aningen färglösa skaran är det perfekt att bryta upp med lite färg i detaljerna. Sådant som dessutom är enkelt att byta ut efter humör & stämning! 

onsdag 18 september 2013

Inspiration

Efter uppkoppling kommer avkoppling..  När kvällen anländer väntar denna hörna med fagra blommor & lite ny inspirationslektyr. Trots att den mesta inspirationen hämtas digitalt via nätet är det ibland en härlig kontrast att gå back to basic & fysiskt bläddra igenom ett rykande färskt magasin. Denna gång blev det Plaza Interiör som fångade intresset på tidningshyllan. På tal om magasin verkar det som att mintblått är i senaste ropet när det gäller inredningsmagasinens framsidor.. Sköna hem & Plaza har i alla fall anammat kulören båda två, under samma månad dessutom. En observation för den uppmärksamme!
Foto: Malin Stoltz

måndag 16 september 2013

Tom Dixon

En närmare titt på ljuslyktorna från Tom Dixon i serien Etch kommer här. Vackra i dagsljus & fullkomligt magiska i kvällsljus! Extra kul att lyktorna dessutom tillhör kategorin bröllopspresenter då vi köpte dem för bröllopets sista presentkort, som vi tokigt nog nästan glömt bort efter all flytt & renovering. Bonus i dubbel bemärkelse!
Foton: Malin Stoltz

söndag 15 september 2013

Comfortable Monroe

Är man värdinna och samtidigt gravid står bekvämlighet och rymliga plagg högt på prioriteringslistan i garderoben. Klänningen som fick bära upp mig och magen under gårkvällens lilla tillställning kommer från Monroe. En gravidpresent från ingen mindre än min kära mamma! Man behöver absolut inte shoppa loss på mammakläder bara för att kroppen ändrat form. Med lite kreativitet i sinnet kommer man långt med "vanliga klänningar" och ett skärp i midjan så att fina magen framträder på bästa vis!

lördag 14 september 2013

Setting the Table

Idag är en stor dag inom husets renovering och alla dess milstolpar. I kväll står nämligen middagsbordet redo för den första middagen i den färdigställda matsalen. Ett rum som är så pass dagsfärskt att vi själva inte hunnit provsitta det. Helt klart en milstolpe väl värd att fira! Dukningens detaljer går i den ljuva mässingens tecken där den varma metallen flirtar flitigt med de beiga gardinerna. Ljuslyktorna kommer från Skultuna & Tom Dixon. Som kronan på verket står den tre-armade ljusstaken som jag fått från min farmor. Löparen i mitten av bordet och tygservetterna i linne kommer från textil-gurun Moltex. Stolarna från Kartell har fått följa med genom våra olika flyttar och lyckligtvis passar de fint vart vi än placerar dem! Kanske där dyker upp fler bilder med en närmare titt på detaljerna!
Foton: Malin Stoltz

torsdag 12 september 2013

Skötbädd

En ny värld fylld med kategorier inom ämnet barn & bebis har nu öppnat sig. Där finns så oändligt mycket tillbehör vilket sätter ordentlig fart på mitt kontrollbehov. Senaste veckorna har jag gjort ett djupdyk inom området och programmerat in det självklara startkittet i huvudet. Idag känner jag mig så pass väl orienterad att jag åtminstone vet vad jag ska söka på, alltid en början! En av de mest nödvändiga och förmodligen mest användbara tillbehören är skötbädden med tillhörande skötbord. Precis som inom alla de andra kategorierna så finns där massor att välja bland. Mina favoriter har sen start pekat på skötbäddar från NG Baby i deluxemodellen samt bäddar från Färg och Form i design av Gunilla Axén. Bäddarna från Färg & form finns med olika motiv såsom moln, lamm & prickar (prickarna är min favorit!) Klickade hem vårt val samt lite annat välbehövligt på Bonti.se där både utbud & service varit väldigt bra. 

onsdag 11 september 2013

Lovisa & Love i Slottsparken

Under min senaste barn-fotografering befann jag mig i Slottsparken med Eva och hennes två otroligt söta små lintottar. Lovisa & lillebror Love härjade glatt i parkens vackra miljö där både äpplen & spännande små gångar utforskades. 
Foton: Malin Stoltz

tisdag 10 september 2013

Week 23

Idag går vi in i den 23:e graviditetsveckan. Den större delen av graviditeten har onekligen susat förbi trots att vi varsamt följt varenda steg i utvecklingen. Både jag & bebisen växer så det knakar för varje vecka (förmodligen den enda gången som man faktiskt gillar faktumet av att vågens siffror klättrar uppåt..)  De första sparkarna blev tydliga för ett par veckor sedan vilket var en otroligt underbar och häftig känsla att få uppleva. Att vara gravid och bära på ett nytt liv är större än jag någonsin kunnat ana. En annorlunda värld med nya typer av känslor har öppnat sig och jag kan bara föreställa mig graden av lycka då vår lilla skapelse ser dagens ljus för första gång. 

söndag 8 september 2013

Malmö Boulebar

Idag besökte vi Malmös sköna Boulebar på Drottningtorget. Här stiger man raka vägen in i den franska kulturen där såväl inredning som mat & musik doftar fransk fäbless. I sällskap med vännerna Karin & Christian värmde vi upp med en gedigen brunch som tätt därefter följdes upp av en runda boule på utomhusbanorna. Trots att atmosfären på insidan är slående läcker lät vi oss ändå förföras till utsidan där dagens ljuva väder strålade mellan träden. Ett givet tips som platsar fint på topplistan inom Malmös restaurangliv!
Foton: Malin Stoltz