Som jag tidigare nämnt är den aptitretande matbloggen Winendine en av de bästa matbloggar jag besökt. Här bjuds man som läsare på en massa härliga tips på maträtter som utan tvivel sätter fart på smaklökarna. Rätterna består i första hand av klassisk svensk husmanskost med innovativ touch. Att inte förglömma är deras vackra bilder med inbjudande uppläggningar på noga utvalt porslin. Deras målsättning är att inspirera & motivera till ordentlig & rolig matlagning i kombination med världens alla olika drycker. En vision som dessa matkonstnärer verkligen lyckats uppnå med finess! Senaste veckan har kylan eskalerat på termometern vilket får sopporna att smaka ännu bättre än vanligt. Mitt tips till er denna lördag landar därför på Hummersoppan made my Winendine!
(Ovan mängd gäller till soppa för ca 4 personer)
Instruktioner
Dela humrarna längsledes och ta ur köttet. Se till att behålla stjärthalvorna hela.
Dela humrarna längsledes och ta ur köttet. Se till att behålla stjärthalvorna hela.
Fonden
Skala och grovhacka lök samt morot. Krossa vitlök och dela tomat. Stek lök/vitlök och morot i smör och tillsätt under tiden tomat. Lägg i skalen och häll sedan i vin och vatten så att det hela täcks. Koka i en halvtimme.
Sila sedan av fonden och koka ihop den tills den är koncentrerad.
Sila sedan av fonden och koka ihop den tills den är koncentrerad.
Soppan
Värm fonden och tillsätt grädde samt smaka av med lite vin. Låt sjuda kort och smaka av med salt vid behov (lägg i grovt strimlad fänkål/knipplök om detta önskas i soppan och låt detta sjuda med kort).
Hacka persilja.
Hacka persilja.
Lägg en fjärdedel av köttet i var soppskål (spara stjärtarna). Fördela soppan emellan skålarna och dekorera med stjärthalvorna samt persilja. Klart att servera med en bit baguette.
Att dricka till
Samma vin till maten som i fonden funkar utmärkt, nämligen en Jacob’s Creek Semillon Chardonnay (nr 16434)