onsdag 26 september 2012

Best of - Costa Smeralda

Så här i regnigt ruskiga hösttider känns det lämpligt att plocka fram några soliga tillbakablickar från bröllopsresan. Första dagarna på resan tillbringade vi på det vackert belägna Costa Smeralda. Så här beskriver experterna på In-Italia denna slipade diamant:
"Costa Smeralda ligger på den nordöstra delen av Sardiniens kust. Området har genom årtionde varit berömt bland seglare för sina vackra bukter, kritvita sandstränder, klippformationer och de många goda möjligheterna för att segla. I dag är Costa Smeralda framför allt känt för att vara jet-sets föredragna semesterparadis. Här finns stora jätte villor, Ferrari bilar, lustyachter stora som färjor för att inte tala om lyxbutiker och fina restauranger."  
Inlägget som jag pusslade ihop direkt från denna anhalt kan ni ta del av HÄR. Hotellet vi bodde på heter Park Hotel Resort & finns beläget några minuter med bil från Baia Sardinia & ca 10 minuter från Porto Cervo. Ett av favorittillhållen hittade vi på populära Phibeach, en dold strandklubb bakom klipporna där stämningen var på topp under solens stekande värme. Phibeach är även uppskattat under kvällstid då många vallfärdar hit för att beskåda solnedgången på första parkett.

Häng med till paradiset för en stund via vårt lilla filmklipp nedan! (I slutet av filmen lär den uppmärksamme notera Italienarens lilla "tillrättaläggning" i bakgrunden..)

5 kommentarer:

  1. Magnifikt och välbeskrivet. Costa Smeralda är precis allt det du får fram i ditt budskap med detta inlägg!

    SvaraRadera
  2. Hahaha, ja, det var ju en fin tillrättaläggning av italienaren :-)! Ser såå härligt ut och en dag som denna önskar man att man vore på ett sådant ställe!! Kramar!!!

    PS. Mycket trevligt med ett videoinlägg!!

    SvaraRadera
  3. Vilket underbart inlägg att ta del av när det regnet slår mot rutan. Sol och semester hade inte varit dumt nu. Håller med om att videoinlägget var väldigt trevligt! Hälsningar Sofia (som ofta tittar in här)

    SvaraRadera
  4. Oj, jag kunde inte låta bli att undra: vilken vacker kaftan på tredje bilden nerifrån. Älskar mönstret. Varifrån kommer den?

    //Jenni

    SvaraRadera
  5. Hej på er!
    Härligt att jag kunde sprida lite sommar en regnig kväll som denna! :)

    Jenni: Tack så mycket, kul att du gillar mönstret! Jag köpte den på Zara i början av sommaren. Har du tur finns den kanske kvar! Prova annars på deras hemsida.

    Kram på er!

    SvaraRadera