onsdag 16 februari 2011

Hejdå Krankajen

Idag säger vi hejdå till Krankajen, platsen som varit vårt hem under det senaste 1,5 året. Vi har verkligen trivts fint nere i Dockan & med havet som granne. Det finns inte många områden som erbjuder ett läge vid vattnet samtidigt som det är gångavstånd till citykärnan. På sommaren har vi på nära håll kunnat beskåda hamnens olika båtar cirkulera, med dess ståtliga segel eller stolta motorer. På vinterhalvåret har vi på första parkett hälsat den stora färjan välkommen utanför fönstret, samtidigt som regnet eller snön mött vågorna i ett vackert samspel. Dockan har utan tvekan massor att erbjuda för både unga älskande par & för de stillsamma äldre. Det jag hoppas att Dockan utvecklar kommande år är framförallt en liten livsmedelsaffär som har öppet längre än till klocka 18. Blir man sugen på en läsk, frukt, glass eller liknande så ska man inte behöva ta bilen för att snabbt kunna få sitt sug stillat. Detta kan säkert låta som ett löjligt  i-lands problem men enligt våra kriterier är detta en viktig punkt för trivseln & bekvämligheten. Jag hoppas även att vädergudarna som härskar över Krankajen lugnar ner sig så att de boende slipper blåsa bort i den ilskna vinden. Gällande blåsten har vi dock haft det väldigt tacksamt på vår hörnbalkong där det ständigt vilar ett lugnt, trots att träden nere på gården håller på att blåsa omkull. Som sagt, allting i vår värld har sina för & nackdelar, det handlar bara om att lära sig prioritera. Vi lämnar nu Dockan bakom oss med ett leende på läpparna, det var ju faktiskt på Krankajen vi möttes första gången! En plats som alltid kommer ligga oss väldigt varmt om hjärtat, oavsett tid på året. 
Vi går nu ett nytt kapitel till mötes. Bakom fasaden till vårt nya hem döljer sig en genuin plats som varit med längre än vi funnits, en plats som säkerligen har en spännande historia bakom sig, men som endast väggarna kan återberätta. Trots de senaste veckornas totalrenovering lyser seklets förtjusande trender upp i varje hörn & kuliss, vackrare än så kan det inte bli.

2 kommentarer:

  1. Jag väntar ivrigt för att få se vad ni har skapat, så spännande!

    SvaraRadera
  2. Du är hjärtligt välkommen!! Vi ska bara få ordning på allt så man slipper gå sicksack över flyttlådorna, de står förtillfället överallt! :)

    SvaraRadera