Förra helgen tillagade min älskling en formidabel pastasås med kyckling & diverse smakfyrverkerier. Rätten tillagades med känsla, fantasi & total spontanitet, helt utan recept bör tilläggas. Isn't he amazing! Är man som honom en mästare på att våga mixa diverse smakförstärkare & ingredienser så lär man sig tillslut vilka komponenter som dansar fint ihop. Trots att jag helst står vid sidan om & sällskapar med ett glas rött i handen har jag lärt mig en hel del av hans matlagningskonster, kunskaper som jag överraskar med när han minst anar!
Vill du också tillaga denna eminenta rätt så kommer receptet här:
1. Stek upp hackad schalottenlök, purjolök, paprika, svamp & Habanero samt strimlad bacon & pressad
vitlök.
2. Stek tunt skivade kycklingfilébitar tillsammans med resterande bacon & krydda med salt, peppar &
pastakrydda.
3. Efter stekning skivas klycklingiléerna i lagom stora grytbitar.
4. Blanda samman de stekta kycklingbitarna med grönsaksblandningen (se nr 1) & addera Creme
fraiche (med smak av kantarell & cognac), ricottaost, grädde, kycklingfond, färsk basilika samt
Habanero & Sambal oelek (om man önskar det starkare.)
5. Servera såsen på en bädd av din favorit pastasort & tillsätt Koriander på toppen.
6. I glasen? -Ett gudomligt gott rödvin!
Bon apetit!
Foton: M-Stoltz
Tack. Det provar vi i helgen:) Hanna
SvaraRaderaDet gör ni alldeles rätt i! :)
SvaraRaderaEftersom att jag fick äran att smaka denna utsökta måltid så kan jag rekommendera den STARKT :) Kram Rebecka
SvaraRaderaLåter grymt gott! Vi behöver dessutom tips på nya pastarätter så denna ska testas snarast! kram, Big B :)
SvaraRaderaNu är jag så sugen på denna maträtt att den kommer att lagas till ikväll.Givetvis med ett glas rött=)Lina
SvaraRaderaVad roligt att receptet kommer till användning! Perfekt inför den stundande helgen! :)
SvaraRadera