lördag 21 januari 2012

Soup of the day

Som jag tidigare nämnt är den aptitretande matbloggen Winendine en av de bästa matbloggar jag besökt. Här bjuds man som läsare på en massa härliga tips på maträtter som utan tvivel sätter fart på smaklökarna. Rätterna består i första hand av klassisk svensk husmanskost med innovativ touch. Att inte förglömma är deras vackra bilder med inbjudande uppläggningar på noga utvalt porslin. Deras målsättning är att inspirera & motivera till ordentlig & rolig matlagning i kombination med världens alla olika drycker. En vision som dessa matkonstnärer verkligen lyckats uppnå med finess! Senaste veckan har kylan eskalerat på termometern vilket får sopporna att smaka ännu bättre än vanligt. Mitt tips till er denna lördag landar därför på Hummersoppan made my Winendine!
(Ovan mängd gäller till soppa för ca 4 personer)

Instruktioner
Dela humrarna längsledes och ta ur köttet. Se till att behålla stjärthalvorna hela.
Fonden
Skala och grovhacka lök samt morot. Krossa vitlök och dela tomat. Stek lök/vitlök och morot i smör och tillsätt under tiden tomat. Lägg i skalen och häll sedan i vin och vatten så att det hela täcks. Koka i en halvtimme.
Sila sedan av fonden och koka ihop den tills den är koncentrerad.
Soppan
Värm fonden och tillsätt grädde samt smaka av med lite vin. Låt sjuda kort och smaka av med salt vid behov (lägg i grovt strimlad fänkål/knipplök om detta önskas i soppan och låt detta sjuda med kort).
Hacka persilja.
Lägg en fjärdedel av köttet i var soppskål (spara stjärtarna). Fördela soppan emellan skålarna och dekorera med stjärthalvorna samt persilja. Klart att servera med en bit baguette.
 Att dricka till
Samma vin till maten som i fonden funkar utmärkt, nämligen en Jacob’s Creek Semillon Chardonnay (nr 16434)

7 kommentarer:

  1. Hejsan Malin,

    återigen tack för ovärderliga tips. Blir glad varje gång jag kikar in hos dig och får alltid ngt med mig i tanke och handling.
    En fråga du har vacker "skylt" med texten Don´t dream your life....osv på ditt nattygsbord. En kompis till mig har gått igenom tråkigheter och tagit sig ur på ett föredömligt sätt just för att hon levt sin dröm och tänkte förära henne något sådant. Har du tips om var man kan hitta liknande. Kram o tack på förhand.

    Elisabeth

    SvaraRadera
  2. så bra tips. Fantastik matblogg!

    SvaraRadera
  3. Hej på er!
    Kul att ni gillade tipset! En massa kul & enkla rätter att tillaga!
    Elisabeth: Tack för dina alltid lika glädjande kommentarer! Den lilla skylten har jag köpt på en liten butik på Södra förstadsgatan som heter Ny interiör. Håller tummarna för att den finns kvar!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Hej Malin,

    Inspirerande och vacker blogg du skriver. Mycket bra foton också.
    Får tacka för att du sprider våra recept.

    Fortsatt trevlig helg.

    /Adam

    SvaraRadera
  5. Hej igen :)

    Verkar ha blivit något fel när jag lade till kommentarsprofil. Hälsningen var hur som helst ifrån Adam på Winendine.se

    SvaraRadera
  6. En superbra matblogg. Tack för tipset ;=)

    SvaraRadera
  7. Adam - Tack själv för alla era fina recept som ni delar med er av!
    Mvh Malin

    SvaraRadera