måndag 27 februari 2012

Baltzarsgatan 41


Blicken söker sig mot stadens pulserande citykärna där ljudet av pigga skosulor smattrar mellan huskropparna. Mitt i mellan de pampiga sekelskiftesdrömmarna finner man en av Malmös mest attraktiva cityadresser, Baltzarsgatan. Adressen vars smakfulla stråk attraherar entusiastiska besökare i både dag & nattljus. Här trängs de eleganta & välkomponerade business utstyrslarna med de passionerade shoppinghjältinnorna som driver in & ankrar fast nya och smakfulla små butiker till detta trivsamma område.
Utöver denna föreställning erbjuder Baltzarsgatan ett praktiskt läge med en befriande bekvämlighet som låter stadsdrömmen framträda på det mest optimala vis. Att brett utbud och citykärna har äktenskapstycke för varandra är bevittnat av oss alla. När fikastunden ger sig till känna visar sig en svärm av kaffedoftande kaféer precis utanför dörren. Låt dig därför frodas i det överflödiga utbudet och låt din sinnesstämning göra valet enkelt. Är man en shoppingentusiasm likt både mig själv och den nuvarande ägarinnan, Charlotte på Baltzarsgatan 41, är det lätt att känna exalterande lyckokänslor av vetskapen om butikernas grannskap nästan vägg i vägg. Ett konstaterande som förenklar vardagen och en glömd middagsingrediens avsevärt. På minuten finns räddningen både gällande dagligvaruhandel, träning, fik, restauranger eller något så enkelt som ett opretantiöst stadshäng bland surr och skratt.
Att avnjuta årstidernas charm är inget problem om man bor som paret Altin. Alldeles utanför köksfönstret väntar fikastunden på den rymliga terrassen som förespråkar trevliga middagar i goda vänners sällskap. Njut så även av vintertiden & kura in dig mellan bjälkar och spröjs medan ögat skådar vinterns frostiga skådespel på innergården. Uppskatta lugnet med vetskapen om att pulsen finns ett stenkast bort
I Charlotte och Thomas hem skvallras det om en intressant historia som gör sig påmind via bostadens väl tilltagna takhöjd och industriella kvarlevor. Under detta tak har kärleken till chokladfäbless blomstrat då arean tidigare vigts åt chokladproduktion. Låt dig inspireras av denna angenäma adress som villigt låter sig förändras till vad ditt sinne bejakar just i detta nu. Och låt atmosfären från citylivets välsmak smyga sig in genom fönstret när du så önskar.

Text & bild: Malin Stoltz
(Bild 1: Lånad av Thomas Nilsson)

Lägenheten är såld! Fler attraktiva cityadresser finns på Våningen & Villans hemsida HÄR.

Har du som säljare en unik & inspirerande våning med det lilla extra? Om så är fallet har ditt hem nu chansen att bli utvalt till måndadens Selected City home! Mer info finner ni HÄR.

2 kommentarer:

  1. Här kan man prata om att få mersmak av Citylivet! =) Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Underbart! Du sätter verkligen fingret på just det jag saknar med stadslivet. Tack för alla inspirerande inlägg med vacker text och bild.

    SvaraRadera