tisdag 14 februari 2012

Reseexperten tipsar - I Solen på Rivieran

Den Franska Rivieran – eller Cote d'Azur som den heter i Frankrike har lockat turister världen över i decenier, inte minst oss svenskar där rivieran blivit känd som ett tillhåll för jet-set och förmögna. I detta franskinspirerade nummer på Bloggen tänkte jag tipsa om det lite okända, genuina och inte minst prisvärda Côte d'Azur – där mysfaktorn är hög men avståndet till lyx och flärd alltid finns i din närhet. Flyg till Nice med SAS eller Cimber, hyr en bil och låt dig fascineras av Rivierans stämningsfulla bakgårdar.

Alldeles i närheten av kända Antibes-Juan Les Pins och endast 7 km från kusten vid Cannes ligger den mysiga lilla idylliska staden Mougins och låter dig njuta av historiens vingsus och en bit mat på någon av de stämningsfulla matställen i stadens lilla men ytterst charmiga centrum. För en lyckad vistelse krävs ett trevligt hotell – och det finner vi i La Lune de Mougins som är en skön blandning av lantlig provencalsk charm och modern design med en touch av lyx. Priset för ett dubbelrum med balkong eller uteplats ligger under högsommaren på SEK 1.895:- för två personer inkl. frukost.

En annan men ack så trevlig och sevärd stad är Saintes-Maries-de-la Mer  som ligger mellan Montpellier och Marseille, närmaste stad är annars Arles (30 km). Vi befinner oss i Camargue-området som är Rhône flodens delta och staden ligger helt ut med havet. Här kan vi tillgodose både barnfamiljer och par som i typisk medelhavsarkitektur får möjlighet att bo vid stranden på Thalcap Camargue. Stället som består av både en hotelldel samt en lägenhetsdel – båda med tillgång till pool, restaurang och flera andra faciliteter som gör semestern komplett.  
Som ett sista smultronställe för er som älskar det där lilla extra så vill jag slå ett slag för Saint-Gilles, inte för att orten i sig är något speciellt utan för de vackra omgivningarna: Här befinner vi oss en liten bit in i landet, fortfarande med kusten på köravstånd men i omgivningar som präglas av vinmarker, lavendelfält och stämningsfulla städer och landsbyar. Mitt i detta paradis ligger Domaine de la Frosse – en gammal riddarbostad som idag närmast betraktas som ett lyx-b&b i förnämliga omgivningar. Här talar vi extrem ”value for money” då man bor två personer i ett dubbelrum för endast SEK 1.285:- per natt inkl. frukost. Rummen är smakfullt inredda och utrustade med aircondition och wi-fi samtidigt som man i den stämningsfulla innergården har tillgång till en härlig pool samt wellness. Kort och gott: très bien!
Tills vi hörs nästa gång – Au revoir!
/ Marcus Stoltz
marcus
@in-france.se
040-60 60 495

2 kommentarer:

  1. Vilket härligt inslag i bloggen. Jag vill åka nu!!//Lise

    SvaraRadera
  2. Vad kul med lite rese förslag inför sommaren.
    Vackra bilder.

    SvaraRadera