fredag 30 mars 2012

Reseexperten tipsar - Trendiga Comosjön!


Ett av Italiens mest trendiga resmål för tillfället är vackra Comosjön i norra Italien. Vi befinner oss rent geografiskt strax norr om Milano. Närheten till just Milano och dess flygplatser (flera flygbolag flyger hit) skapar unika möjligheter för såväl långa som kortare vistelser. Avkoppling kombinerat med shopping i Milanos storstadspuls eller bara att njuta av Comosjöns magiska atmosfär och enasående utsikter för en get away med kärasten. Det är väl knappast en slump att man valt Comosjön som skådeplats för flera kända filmer, däribland James Bond samtidigt som självaste George Clooney utnämnt Comosjön till sin reträttplats när semester står på programmet. 
Comosjön både fascinerar och berör besökande som ofta vill ha mer, mycket mer. Ramarna för en utomordentlig semester finns i allra högsta grad. De ståtliga och hissnade bergen som stupar ner i den kristallklara sjön samt de omkringliggande små städerna som följer den ringlande sjökanten. Avståndsmässigt från Milano är det dessutom ytterst smidigt vare sig man väljer att hyra en bil eller resa med offentlig transport: med bil från Milano når man Comosjön på ca. 40 minuter och i tåg tar samma resa under timmen utan byte. Lägg där till att en tågresa kostar endast 6,65 euro (ca. 55 kr.) enkel resa Milano – Como stad.
Från staden Como (som givit namn åt sjön) som ligger längst söderut på Comosjöns västra bredd följer man sjön i nordlig riktning och kan tillbringa en vistelse i härliga Bellagio som ligger strategiskt väl placerad mellan sjöns båda ben. Här finner man ett trevligt centrum med smala gator och fint urval av både butiker och matställen. Från Bellagio kan man även med båt göra utflykter till andra städer runt sjön. För en maximal upplevelse bör man tillbringa sin vistelse på Residence Borgo Le Terrazze vars placering och bilder talar för sig själv. I enrumslägenhet med balkong/terrass med sjöutsikt bor man två personer från SEK 1.235:- per natt. 
En annan pärla på sjöns östra bredd är mysiga Varenna som inbjuder med sin fiskestämning, färgglada husfasader och utmärkta utflykt och vandringsmöjligheter.  Som grädde på moset kan vi erbjuda ”Italiens vackraste utsikt” på familjära Hotel Eremo Guadio. Hotellets ”lyx” ligger utan tvekan i utsikten som är fullständigt formidabel, medan rum och inredning är något spartanskt. Men vad gör det när ett dubbelrum med sjöutsikt kostar från SEK 1.030:- inkl. frukost och tiden, den kommer tillbringas på någon av hotellets terrasser. Som nyhet för 2012 kan vi på In-Italia dessutom presentera en ny destination vid Comosjön – nämligen den lilla genuina staden Gravedona på sjöns norra del. Ett utmärkt val för de äventyrslystna då vandring och utflyktsmöjligheterna är många – inte minst till den exklusiva skidorten St. Moritz i Schweiz. Vad kan man då mer önska sig om inte ett snyggt och fräscht hotell med bästa läget ute till sjön! Svaret är Hotel Regina som bjuder på hela paketet: sjöutsikt, gångavstånd till centrum, pool, restaurang och sist men inte minst en egen vinkällare med möjlighet för vinprovning. Priset för ett dubbelrum kostar från SEK 945:- inkl. frukost. Med andra ord, ta din käraste i handen och boka in en vistelse vid Comosjön i sommar!

Tills vi hörs nästa gång – ciao ciao!
/ Marcus Stoltz
marcus
@in-italia.se
040-60 60 499

3 kommentarer:

  1. Fredagsgodis:) Vi har tänkt köra till Frankrike.Nu blir det även en tur till Comosjön.
    Härligt inlägg!!!Anne

    SvaraRadera
  2. Hej Anne! Att kombinera Frankrike med Italien / Comosjön fungerar utmärkt. Titta gärna vad vi erbjuder i Frankrike via www.in-france.se där bl.a. regionen Alsace ligger perfekt för ett "stopp på vägen". mvh, Marcus

    SvaraRadera
  3. Har lite olika semester planer,men nu lutar det
    absolut mot Italien :0

    SvaraRadera