lördag 28 april 2012

Reseexperten tipsar: Gör semestern till ett äventyr – Besök Normandiet & Bretagne!


På den franska Atlantkustens nordvästra spets finner vi de spännande regionerna Normandiet och Bretagne – där semestern blir till ett äventyr ut över det vanliga! Normandiet är den mest kända av de två, mycket på grund av den berömda landstigningen under Andra Världskrigets D-dag. I dag är Normandiet en region som bjuder på stora breda sandstränder och charmiga kuststäder som bl.a. Honfleur och Deauville. Men den kanske mest fascinerande är nog ändå Mont-Saint-Michel alldeles på gränsen till Bretagne, vars enastående placering och historia gjort att vi har att göra med Frankrikes näst mest besökta attraktion efter Paris! Här bör man tillbringa några nätter och varför inte ta in på La Mére Poulard och njuta av den världsberömda omelett som tillagas precis som i gamla dagar, över en eldstad. På La Mére Poulard bor man två personer i dubbelrum för 1.805 kr per natt.
Bretagne som ligger sydväst om Normandiet är ingen stor region med sina 34.000 km² men då kusten är extremt varierande med vikar, bukter och kuperat landskap tar det sina lilla tid att ta sig runt. Inlandet bjuder på skog och berg vilket ger fina möjligheter för aktiva utflykter till fots eller på en cykel.  Att hyra en bil under sin vistelse är i stort sett ett måste för att få ut maximalt av sin vistelse, så länge man inte väljer att köra i egen bil vill säga... Notera avståndet från Malmö på ca. 1700 km gör det till en överkomlig tur i egen bil. Bretagne är i våra dagar en förhållandevis outforskad region och del av Frankrike vilket inbjuder till en pittoresk vistelse i äventyrliga omgivningar. Längs den dramatiska kusten där Atlantens mäktiga storhet ständigt gör sig närvarande finner man flera spännande städer och fiskeläge.
Förutom huvudstaden Rennes som med sina drygt 200.000 invånare trots allt är Frankrikes 11:e största stad finner vi stämningsfulla städer som Carantec – med sina många öar, fina sandstränder och möjlighet att utöva vattensport. Staden är ett fint val för badglada barnfamiljer och Goelia Résidence med fina lägenheter och tillgång till pool det perfekta valet av boende. Allt efter familjens storlek finns det två, tre och fyrarumslägenheter för upp till 8 personer. Priserna varierar beroende på säsongen och storlek på lägenhet men bokas alltid på veckobasis lördag – lördag med fast veckopris.
Med fokus på en historisk och spännande stadskärna är Dinan ett utmärkt val och stadens antika stadsdel bjuder på hela 71 historiska monument! Dessutom har staden varit kuliss i för flera filmer, inte minst storfilmen Armageddon med bl.a. Bruce Willis, där man ser asteroiden flyga över Frankrike innan den kraschar i Paris. Just Dinan är en utmärkt utgångspunkt för en vistelse i Bretagne och som grädde på moset kan vi rekommendera det stämningsfulla lilla hotellet Arvor mitt i det historiska centrum. Hotellet och dess rum är inredd i en välskött antik stil där värden Maxime och hans fru står för den dagliga driften. Under senvåren och hela sommaren bor man två personer i ett dubbelrum för 1.070 kr. per natt inklusive frukost.

/ Marcus Stoltz
marcus
 @in-italia.se
040-60 60 499


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar