Om söndagarna brukar Ica Maxi få sig ett entusiastiskt besök utav oss. Dagen då vi båda har tid att tillsammans inhandla matvaror inför veckans olika kvällsmål. Underbart att spinna runt bland alla aptitretande hyllor & låta idéerna om passande maträtter visa sig i sitt rätta forum. Söndagens kvällsmål bestod av en saffranskryddad fisksoppa med lax & torsk. En välsmakande soppa med krångelfritt recept från Tasteline. (Receptet nedan är beräknat på 4 personer.) Till förrätt blev det kokta rödbetor med fetaost, Machésallad, olivolja & flingsalt. Delicious!
1. Skär fisken i 3 cm kuber.
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera soppan varm tillsammans med en bit bröd.
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera soppan varm tillsammans med en bit bröd.
Foton: M-Stoltz
Det receptet testar jag gärna//Kia
SvaraRadera