fredag 14 december 2012

The Story & the Key

Vilken fredag, tveklöst den bästa på hela året då nyckeln till huset äntligen anlänt i våra händer! Ni minns kanske att jag strax efter bröllopet informerade om en stor nyhet som jag lovade att berätta mer om längre fram. Den storyn ska ni få höra nu. Trots sommarens bröllop med tillhörande planering passade vi på att bekanta oss med olika områden & hustyper som vi fått upp intresset för. Huset som vi idag fick nyckeln till föll vi för pladask. -Läget, hustypen, trädgården, planlösningen & den genuina känsla som huset charmade oss med. Dagen innan bröllopet fick vi en privatvisning & på bröllopsresan köpte vi huset! Kontraktet faxades till hotellet på Sardinien & kryddade såldes bröllopsresan med ytterligare en dos av lycka. Glädje i dubbelbemärkelse som firades så HÄR! Tillträdet lade vi 4 månader fram så att vi i lugn & ro kunde fokusera på att sälja lägenheten, vilket vi gjorde så sent som i förra veckan(!) 
Känslan av att sätta foten innanför sitt första egna hus är något alldeles speciellt. Kroppen bubblar av glädje & sprudlande lycka, trots att förvandlingen inte ens påbörjats. I och med det långa tillträdet har vi haft gott om tid till att planera & besluta oss för alla val som hör renoveringen till. Väggar, golv & tak ska fräschas upp med spackling & målning. Fiskbensparketten ska slipas & vitbetsas. Nytt kök & nya badrum som dessutom placeras på nya platser. Och som grädde på moset ska även ett par väggar rivas. Detta är fas 1. Fas 2 tar vi längre fram då ett bredare trädäck & lite annat smått & gott ska fixas. Låter som en lugn plan va?! ;) Det dröjer med andra ord ett tag till vi flyttar in. Så tack och lov för att lägenheten vilar i våra händer ett tag till. Kommande månader ska huset vårdas av byggarna som tillsammans med våra val trollar fram magin. När vi sluter ögonen skiner resultatet framför oss, & i fantasin har vi redan bott där i fyra månader!

9 kommentarer:

  1. Åhhhh,

    så roligt stort grattis o lycka till. Vilken härlig julklapp. Det skall bli så roligt att följa renoveringsresan. Huset ser så inbjudande ut.

    Kram Elisabeth från Göteborg

    SvaraRadera
  2. Så fantastiskt roligt! Stort grattis till Er! Ska bli så roligt att följa förvandlingen! Ps. tänk en extra gång innan Ni vitbetsar fiskbensparketten, det är ju lite synd då det vackra mönstret tenderar att försvinna och ek bryter ju väldigt fint av mot er annars så vita inredning! Ds. Stor kram och Lycka till! /Nicole

    SvaraRadera
  3. Stort tack snälla ni! Som du säger Elisabeth, en riktigt härlig julklapp! :)
    Tack för tipset Nicole, vi har faktiskt funderat i samma banor så vi ser hur det känns efter slipningen.
    Trevlig helg på er!
    kram!

    SvaraRadera
  4. Kan du inte lägga ut bilderna från när ni köpte det? detta vill man ju följa från allra första början till slut =) Ps. Håller med Nicole ang golvet /Sara

    SvaraRadera
  5. Vilken fin jacka du har! Var är den från? Tack på förhand!/L

    SvaraRadera
  6. Grattis vänner! / Nathalie

    SvaraRadera
  7. Hej på er!
    Sara - Ni kommer få se bilder både före & efter! :) Ja golvet är värt att fundera på..
    L - Tack så mycket, jackan är från Moncler, inköpt på Emilia i Hansa gallerian.
    Nathalie - Tack raring, måste fira snart! :)

    SvaraRadera
  8. Ska bli underbart att få följa er i ännu ett projekt, om än på avstånd =) Stort lycka till!!! Puss

    SvaraRadera
  9. Stort grattis till ert hus och försäljningen av lägenheten!!
    Så himla kul och så mycket underbart ni har framför er.
    Jag följer det hela med spänning och är säker att det kommer bli en enda lång njutningsfull resa. Ni utstrålar sådan glädje och harmoni som garanterat kommer speglas i era val av material och så vidare.
    Allt lycka till!

    SvaraRadera