torsdag 25 april 2013

Makeup Artisten tipsar - Färgfyrverkeri



Vår och sommar är en tacksam säsong för att lägga in lite färg i din sminkning, så det är nu du ska passa på och prova! Många känner attt de inte vågar använda starka färger men att få in lite färg i sin make- up behöver inte alltid vara så svårt. Lättast är om du antingen väljer läppar eller ögon. Väljer du båda kan det lätt bli en överdosering. Det hela handlar omatt hitta en snygg balans. Och tänk på; less is more!
Visningarna för våren/sommaren 2013 visar på flera olika alternativ att göra det på. Hos Stella McCartney valde make-up artisten Pat McGrath att lägga en turkos eyeliner endast längst med den undre fransraden. Ett fint och enkelt sätt att markera ögonen utan att det känns too much! Monique Louillie valde en mer vågad blå look. Det är alltid snyggt att leka med nyanser och tona gärna ut den mörkare färgen med en ljusare. Gör du som på bilden och lägger skuggan enbart på ovansidan så undviker du att hamna i “ blåklocka- fällan."
YSL har en jättefin palett som ger dig utrymme att prova flera olika toner av blått.

Känner du dig väldigt modig så kan Donna Karen's val av cerise ögonskugga vara något för dig. Även om du kanske backar lite vid första titten så kan jag informera dig om att cerise är en toppenfärg för dig med blå (och även gröntonade) ögon då det är en fin kontrast. Trixet med den här looken är att hålla färgen rätt koncentrerad nära ögat och gärna en ton som går åt det blå hållet så du inte ser rödgråten ut. Tom Pechuex har skapat ett lite lättare sätt att bära rosa på ögonen. Liknande den tidigare blå Monique Louillie looken så har även han valt att lägga färgen enbart på ovansidan, men tar ändå ut svängarna lite genom att lämna ögonlocket bart och placerar istället färgen under brynet.

En kul palett för dig som gillar rosa och lila toner är Pure Stockholms Quadra där du får hela 7 färger i ett. http://www.pureofsweden.com
Är läppstift mer din grej så är det helt rätt att frossa i starka rosa och oranga färger. (Något som jag med en soft spot för oranga läppar jublar över!) I täten hittar vi Giles som ger oss hy med lyster och läppar i krispig fuchsia! Restena av ansiktet är lämnat rätt fritt från smink. Karolina Kurkova visar att orange också funkar alldeles utmärkt på läpparna.

Min personliga favorit är Chanel's Rouge Allure i nyansen #96. Den har bra pigment som ger en klar orange färg och stannar kvar länge. Även nyanserna #94 och #95 är att rekommendera om du känner mer för det cerisa. 


För att verkligen hjälpa dig hur du skapar en fräsch och fin sommar hy kommer jag i nästa inlägg ge dig en liten guidening bland foundations och solpuder!
Tills dess- ha det fint! //Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar