tisdag 22 oktober 2013

Dilemma

Dagens utdrag i nulägesrapporten av vårt badrumsprojekt lyder: stenar eller icke stenar?! Vi har blivit aningen förtjusta i kakel/mosaik inom det oregelbundna spektrat. Gärna någon form av 3D-lösning som ger ett levande intryck. Med rätt belysning kan man dessutom skapa väldigt vackra effekter via skuggorna. Ytan där dessa stenar (vita) möjligtvis skulle kunna passa är i duschen. Det är där vi står och överväger, ja eller nej. För övrigt tror vi oss vara i mål gällande materialval på resten av badrummets ytor. Ledorden är Carrara marmor, trä och sandfärgade toner i kombination med vitt. Det är en underbar utmaning att formge sitt drömbadrum från scratch, men också aningen klurigt med en krydda beslutsångest på toppen. Tyck gärna till med tips & idéer! Jag tar tacksamt emot länkar om ni surfat förbi några lösningar där man använt sig av dessa stenar.

6 kommentarer:

 1. Hej Malin,

  Jag har marmor i mitt badrum (endast på vasken), och jag har märkt att det är väldigt känsligt och att det lätt blir märken och ringar (av ex. sminkborttagning). Har fått höra att det är för att marmor är ett material som har öppna porer och därmed lätt suger åt sig. Fast detta visste ni kanske redan eller om ni kan kolla upp det med närmsta badrumsleverantör - och det kan ju vara värt det eftersom det är ett så snyggt och tidlöst material! :)

  Tack för en jättebra blogg!
  Kram Sara

  SvaraRadera
 2. Tips (baserat på erfarenhet): Stenar på golvet är bara snyggt. Galet opraktiskt. Hår, tvålrester, peelingscrubs osv fastnar... Bara fint dagen efter städning...

  Stort lycka till med renoveringen!
  Maria

  SvaraRadera
 3. Hej Sara!
  Tack för din kommentar och din välvilja gällande marmorn. Du har helt rätt i att den består av öppna porer och drar därför åt sig vätska som består av syra. Vi har fått tips om vissa medel som "mättar" ytan så den inte lika lätt drar åt sig märken (har marmor på vårt soffbord med.)
  Det är främst vatten som kommer figurera på det stället vi tänkt att ha marmorn så med lite lätt försiktighet ska det nog kunna hålla sig fint ändå. Får vi hoppas! :)
  Kram tillbaks & tack än en gång för tipset!

  SvaraRadera
 4. Hej Maria!
  Tack för ditt tips! Kan tänka mig det. Vi har endast tänkt att ha stenen på väggarna i duschen så där kanske inte problemet är lika tydligt. Som sagt, mycket att tänka på & ta ställning till! :)

  SvaraRadera
 5. Gillar idén skarpt! Låter som det kommer bli ett riktigt fint! =) Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Hej Malin! Spännande att följa ert badrumsprojekt! Carreramarmor är otroligt snyggt och tillsammans med koppar eller mässing blir det pricken över i! :) En annan fråga (jag har lyckats slarva bort din email) fotograferar du fortfarande? Vi hade behövt ta lite nya bilder på kontoret och behöver en fotoraf som är duktig och lite påhittig! :) Hör av dig på min mail rebecka.wihlborg@maklarhuset.se Kram!

  SvaraRadera