onsdag 14 december 2011

Delicious Sunday dinner

Godmorgon denna tidiga timme! Har just landat i vår morgonpigga huvudstad där en två dagars inspirerande utbildning väntar. Innan jag kickar igång dagen på riktigt tänkte jag dela mig av söndagens recept som jag lovade att återkomma med ifall resultatet blev lyckat. För att ge ett kort men väldigt koncist svar på frågan så slog mina smaklökar frivolt efter denna superba smakovation. En gryta som ger aptiten svar på tal under såväl vardag som helg. Smakblandningen av fläskfilèn och kryddkorvarna i kombination med övriga karaktärsfulla ingredienser blev slående gott! 

Kreolsk gryta med fläskfilé & heta korvar (ca 6 personer)

900 gr fläskfilé + 2-4 kabanosser eller annan valfri kryddig korv
2 röda paprikor
1 liten burk syltlök + 1 liten burk cornichons eller ättiksgurka
1-2 dl svarta oliver
vitlöksklyfta/klyftor efter behag
5 dl matlagningsgrädde
2 gula lökar
tomatpurè + 
fond du chef + sambal oelek
Maizena
Salt & peppar
                                Foton: M-Stoltz
1. Putsa fläskfilén & skär den i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor   
    samt hacka löken.
2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.
3. Fräs snabbt upp korv, lök och svamp i en gryta.
4. Bryn fläskfilén, salta och peppra.
5. Lägg i korven/löken vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden.
6. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och addera maizena, fond du chef, sambal oelek, tomatpuré
7. Låt puttra svagt i ca 15 minuter. Smaka av & njut!

Serveras med fördel till ris eller pressad potatis samt en fräsch Mache sallad blandad i olivolja & salt.

 Bon apetit!

1 kommentar:

  1. Lördag middagen räddad :)Tack för din härliga blogg/Nina

    SvaraRadera