tisdag 28 maj 2013

Köpenhamnsvägen 84



Med Ribbans gemytliga strandpromenad i ena handen och city livets närliggande bekvämligheter i den andra finner man detta arkitektritade bygge som den berömde Mikael Wikeborg står bakom. Skoghem som huset heter stod färdigt 1995 och var på den tiden banbrytande i sin arkitektur.
Huset med åtta lägenheter ligger som inbäddat mellan trädkronorna och förgyller lägenheternas utsikt med sin natursköna grönska.


”Grönskan är det viktigaste och det var en stor anledning till att vi lämnade boendet på Dockan. Att man dessutom behåller närheten till både city och Ribban är optimalt!” säger paret Eriksson.
”Vi visste att området kallades för "käppa-stan" men vi tycker nog att det lika mycket borde kallas "nappa-stan" nu. Det är en härlig mix av unga och gamla vilket gör det lätt att trivas!”


Parets mantra när det kommer till inredning är att aldrig övermöblera. 
”Fokusera istället på att lyfta fram de grejor man verkligen tycker om 
Den möbel som får flytta med oavsett vart flytten går är den gula soffan.  
Man sitter riktigt bra i den och man blir lika glad varje gång man kommer 
hem och möts av den glada pjäsen” säger Irene.

Både Irene och Ronny har ett stort intresse för inredning eftersom färg, form och design varit en röd tråd genom deras yrkeskarriär.
Ronny, som arbetat en stor del i Kina med klädtillverkning och Irene som i många år drivit Borgeby Skor tillsammans med sin bror har sannerligen hittat ett gemensamt intresse i just inredning.
De båda är synnerligen överens om hur det ska se ut i hemmet och vilka detaljer eller möbler som får flytta in. ”Det enda vi tycker olika om skulle möjligtvis vara hur högt tavlorna ska hänga.” skrattar Irene.






Unoform-Inredningen i såväl kök som badrum och garderober var ett stort plus när de flyttade hit. De behövde inte ändra på något utan köpte stilen rakt av. Hela bygget med den arkitektritade planlösningen gör att helhetskänslan ger ett gediget intryck som uttrycker sig i varenda vägg och vrå. ”Den designrika spiraltrappan är ett bra exempel på hur funktion och design kan mötas och där igenom lyfta våningens karaktär” menar Ronny. Samspelet mellan design och funktion genomsyras även i den smarta planlösningen där den privata delen breder ut sig över första våningsplan och sällskapsdelen med kök, matplats och soffgrupp på ovanplan.  Hemmets båda badrum är av toppklass och smart belägna på vars ett plan.

Slutligen; Var hittar Ni er inspiration?
"Inspiration får man bara genom att gå utanför ytterdörren! Men visst, att ta sig över bron till Danmark är ett säkert kort om man vill ha lite nya idéer, stora som små.. Man plockar nog lite här och lite där!  När vi är på resor samlar vi också på oss mycket intryck. Det handlar bara om att öppna sinnena!” avslutar Irene.


Fler bilder och formell objektsbeskrivnin finns HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar